17/6/15

Τριήμερη εκπαιδευτική εκδρομή στην Αθήνα

Το σχολείο μας προγραμμάτισε και πραγματοποίησε - για πρώτη φορά - τριήμερη εκπαιδευτική εκδρομή στην Αθήνα 4-5 & 6 Ιουνίου 2015. Η επίσκεψη στη Βουλή των Ελλήνων είχε προγραμματιστεί από την αρχή της σχολικής χρονιάς και γονείς και μαθητές της ΣΤ΄ τάξης του σχολείου μας που συμμετείχαν στην εκδρομή περίμεναν με μεγάλη ανυπομονησία. Οι εκδρομείς συνοδευόμενοι από τους εκπαιδευτικούς αναχώρησαν από τον χώρο του σχολείου το πρωινό της Πέμπτης στις 6.00 και το απόγευμα της πρώτης ημέρας επισκεφτήκαμε ένα παγκόσμιο μνημείο -σύμβολο της Ελλάδας- την Ακρόπολη και τα μνημεία της, ενημερωθήκαμε από τον ξεναγό για το πώς χτίστηκαν και στη συνέχεια μετά από σύντομη ανάβαση, πατήσαμε στον Ιερό Βράχο. Κατεβαίνοντας σταματήσαμε στο εκπληκτικό καινούριο μουσείο της Ακρόπολης, όπου θαυμάσαμε τα εκθέματα, αλλά και προβληματιστήκαμε ταυτόχρονα από τις καταστροφές και την ληστρική "επίθεση" που δέχτηκε το μνημείο στα χρόνια της Τουρκοκρατίας και όχι μόνο. Επόμενες στάσεις Πλάκα, Μοναστηράκι, Θησείο, Σύνταγμα.

Τη δεύτερη μέρα της παρουσίας μας στην Αθήνα είχαμε την ευκαιρία να επισκεφτούμε το Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού και να ζήσουμε τη μοναδική εμπειρία στην εντυπωσιακή Θόλο παρακολουθώντας σε εικονική πραγματικότητα (virtual reality) σκηνές από την αγορά της αρχαίας Αθήνας, σε ένα διαδραστικό πρόγραμμα που μας εντυπωσίασε, όλους, μικρούς και μεγάλους. Στη συνέχεια βρεθήκαμε στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο. Το απόγευμα της ίδιας ημέρας χρησιμοποιώντας το μετρό κατευθυνθήκαμε στην πλατεία Συντάγματος και στη Βουλή των Ελλήνων. Επόμενος σταθμός το Πολεμικό Μουσείο όπου περπατήσαμε παράλληλα με την πολεμική και στρατιωτική ιστορία της Ελλάδας.

Μετά το πρωινό ξύπνημα την τρίτη ημέρα πρώτος σταθμός το κτίριο της Παλιάς Βουλής, όπου σήμερα στεγάζεται το Εθνικό Ιστορικό Μουσείο της Ελλάδας. Μετά το τέλος της επίσκεψης στο Μουσείο, κατευθυνθήκαμε στο Αττικό Ζωολογικό Πάρκο, το οποίο προσέφερε στους μαθητές μας συνδυασμό ψυχαγωγίας και επιμόρφωσης. Το ταξίδι ολοκληρώθηκε αργά το βράδυ του Σαββάτου με την επιστροφή μας στην Καλλιθέα λίγο πριν τις 12 το βράδυ.