5/2/16

Η Γιορτή των Τριών Ιεραρχών

Άγιος Βασίλειος, Άγιος Ιωάννης ο Χρυσόστομος, Άγιος Γρηγόριος ο Θεολόγος. Δάσκαλοι όχι μόνο με τον λόγο, αλλά πρώτα με το έργο τους. Εκφραστές όχι μόνο της σοφίας του κόσμου τούτου, αλλά και της από Θεού σοφίας, της αρετής.

Τους Προστάτες των Ελληνικών Γραμμάτων τίμησε το Δημοτικό Σχολείο Καλλιθέας την Παρασκευή 29-1-2016, με τη συμμετοχή του τμήματος της Ελληνικής Σημαίας και όλων των μαθητών/τριών στη Θ. Λειτουργία που τελέστηκε στον Ι. Ν. Αγίου Νικολάου, όπου, μετά την τέλεση της αρτοκλασίας, εκφωνήθηκε ο πανηγυρικός λόγος από την εκπαιδευτικό κ. Σαμακοβλή Μαρίνα.

Με εγκυκλίους τους που εκφωνήθηκαν από την κ. Γρηγοριάδου Δήμητρα στο χώρο του σχολείου, αναφέρθηκαν στην προσφορά των μεγάλων Τριών Ιεραρχών και το Υπουργείο και η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας.

Το Σάββατο 30-1-2016, ανήμερα της εορτής των αγίων Τριών Ιεραρχών, το Δημοτικό Σχολείο Καλλιθέας συμμετείχε στη Θ. Λειτουργία με το τμήμα της Σημαίας και της ΣΤ΄τάξης, συνοδευόμενο από τους εκπαιδευτικούς κ. Πολυχρόνη Κων/νο και κ. Καλύβα Θωμά καθώς και από τη Δ/ντρια κ. Καραμάνου Βαϊτσα

Η Διεύθυνση και το διδακτικό προσωπικό του σχολείου μας, οφείλουμε να ευχαριστήσουμε θερμά το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων για την πολύτιμη βοήθειά τους στην προσπάθειά μας να τιμήσουμε αυτή τη σημαντική για την Παιδεία μας ημέρα, με την προσφορά των άρτων για την αρτοκλασία.

Με τις πράξεις μας ας διδάξουμε στα παιδιά μας πως μαζί, δάσκαλοι και γονείς, αγωνιζόμαστε να διατηρήσουμε τις μεγάλες εκείνες αξίες που οι μεγάλοι Πατέρες μας διέσωσαν και που έδωσαν στον Ελληνισμό τη μεγαλοσύνη και τον έκαναν να καυχάται σε όλη την οικουμένη!