30/3/16

Έκθεση Βιβλίου

2 Απριλίου. Την ημέρα των γενεθλίων του μεγάλου Δανού παραμυθά Χανς Κρίστιαν Άντερσεν (2 Απριλίου 1805) καθιέρωσε το 1966 η ΙΒΒΥ, Διεθνής Οργάνωση Βιβλίων για τη Νεότητα, ως Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου.

Στα πλαίσια των εκδηλώσεων για την ημέρα αυτή, το Δημοτικό Σχολείο Καλλιθέας επισκέφθηκε η συγγραφέας Εύα Κασσιάρου, συνταξιούχος νηπιαγωγός με καταγωγή από την Κατερίνη.

Με ζεστό και ευχάριστο τρόπο «αγκάλιασε» τα παιδιά μας και συζήτησε μαζί τους για το βιβλίο: τι είναι το βιβλίο, ποια είναι τα είδη και οι κατηγορίες του, ποιοι συνεργάζονται για να έρθει στα χέρια μας και, τελικά, ποια είναι η αξία του βιβλίου. Τα παιδιά ανταποκρίθηκαν με ζωηρό ενδιαφέρον και συμμετείχαν στη συζήτηση διατυπώνοντας και τις δικές τους ερωτήσεις.















Παράλληλα, την εβδομάδα 28-3-2016 έως 1-4-2016 στο Σχολείο μας θα λειτουργεί Έκθεση Βιβλίου, κατά την οποία οι μαθητές θα έχουν την ευκαιρία να ταξιδέψουν στον κόσμο των βιβλίων : να ξεφυλλίσουν βιβλία, παλαιότερων και νεώτερων εκδόσεων, και να διαλέξουν εκείνο ή εκείνα που ταιριάζει στα δικά τους ενδιαφέροντα, στις δικές τους ευαισθησίες και ανησυχίες.


Για τους μαθητές των μικρότερων τάξεων (Α΄ και Β΄) δίνεται η δυνατότητα να επισκεφθούν την Έκθεση μαζί με τους γονείς τους και, εάν το επιθυμούν, να διαλέξουν μαζί το βιβλίο ή τα βιβλία που κέντρισαν το ενδιαφέρον τους.

Την Έκθεση Βιβλίου για τη φετινή σχολική χρονιά ανέλαβαν να οργανώσουν οι μαθητές και μαθήτριες του Δ2΄ με το δάσκαλό τους κ. Μισιρλιάδη Δημήτριο.