8/5/17

Τα παιδιά του Β2 παίρνουν συνέντευξη από τους γονείς τους

Συνέντευξη από έναν επαγγελματία
Σήμερα ήταν μια μέρα πολύ ενδιαφέρουσα για την τάξη μας!
Με αφορμή το κείμενο «Η συνέντευξη με τον κυρ-Παντελή» στο μάθημα της γλώσσας, πήραμε συνέντευξη ο καθένας μας από έναν από τους γονείς μας, κάνοντας ερωτήσεις σχετικά με το επάγγελμά τους. Στη συνέχεια, όσοι γονείς είχαν το χρόνο και τη δυνατότητα, μας επισκέφτηκαν για να μιλήσουν για τη δουλειά τους σε όλα τα παιδιά. Σήμερα, λοιπόν, ήταν η μέρα αυτή!
Την τάξη μας επισκέφτηκε ο κ. Κωστής, προπονητής της Ακαδημίας Ποδοσφαίρου του Κορινού, η κ. Δέσποινα, νοσηλεύτρια στο Νοσοκομείο Κατερίνης, ο κ. Δημήτρης, οδηγός λεωφορείου των αστικών ΚΤΕΛ,  και η κ. Σοφία, εκπαιδεύτρια γιόγκα και πιλάτες σε ιδιωτικό γυμναστήριο.
Μας μίλησε ο καθένας για τη δουλειά του: τι ακριβώς κάνει, με ποιο τρόπο είναι χρήσιμο το επάγγελμά του για όλους εμάς, τι ωράριο έχει στη δουλειά του, τι δυσκολίες αντιμετωπίζει, τι θα ήθελε να αλλάξει στη δουλειά του..
Έτσι, μάθαμε ότι το σημαντικό για έναν μικρό ποδοσφαιριστή δεν είναι μόνο το να παίζει καλά, με σωστή τεχνική, αλλά κυρίως να ξέρει πώς να συνεργάζεται, να παίζει δίκαια και να απολαμβάνει το παιχνίδι και τη συμμετοχή του στην ομάδα. Ακόμη, ο κ. Κωστής μας είπε πως αυτά που συζητούνε τα παιδιά με τον προπονητή «μένουν» στην ομάδα, όπως και αυτά που συζητούμε με τους γονείς μας «μένουν» στο σπίτι. Η κυρία μάς το είπε με ένα αρχαίο ρητό: «τα εν οίκω μη εν δήμω»
Η κ. Δέσποινα μας εξήγησε πως δεν πρέπει να τρομάζουμε στη σκέψη ότι θα επισκεφτούμε το νοσοκομείο, αν χρειαστεί κάποια στιγμή, γιατί οι γιατροί και οι νοσηλευτές γνωρίζουν τι πρέπει να κάνουν και πώς,  για να μας κάνουν να νιώσουμε καλύτερα. Ρωτήσαμε και μάθαμε σε τι χρειάζονται τα εμβόλια, γιατί κάποιες φορές μας παίρνουν αίμα, από ποια στάδια περνάει όποιος εγχειρίζεται, και, ακόμη, συζητήσαμε για την εθελοντική αιμοδοσία. Ταυτότητα εθελοντή αιμοδότη είχαμε, άλλωστε, συναντήσει και στο μάθημα της γλώσσας.
Ο κ. Δημήτρης μας είπε πως το να οδηγείς ένα λεωφορείο δεν είναι τόσο δύσκολο όσο φαίνεται. Μας περιέγραψε τις δυνατότητες ενός αστικού λεωφορείου, για ποιες διαδρομές χρησιμοποιούμε ένα αστικό λεωφορείο, πόσο εξυπηρετούν τα μέσα μαζικής συγκοινωνίας τον κόσμο που δε διαθέτει μέσο μεταφοράς, τι πρέπει να προσέχουμε καθώς ανεβαίνουμε και κατεβαίνουμε, καθώς και όταν είμαστε μέσα στο λεωφορείο. Ακόμη μας μίλησε για τις διευκολύνσεις που γίνονται στους μαθητές, όταν πρέπει να χρησιμοποιήσουν το λεωφορείο για σχολικές ή εξωσχολικές δραστηριότητες.
Τέλος, η κ. Σοφία μας μίλησε για τα οφέλη της άσκησης στη ζωή μας, για το ότι εμείς τα παιδιά πρέπει να επιλέγουμε τρόπο άσκησης κατάλληλο για την ηλικία μας, ώστε να μην επηρεαστεί η σωματική μας ανάπτυξη, και να προσπαθούμε ανάλογα με τις δυνατότητές του ο καθένας μας, χωρίς να ζορίζουμε το σώμα μας. Μας έδειξε, μάλιστα, κάποιες στάσεις στη γιόγκα, με τη βοήθεια του συμμαθητή μας.Ακόμη, μας τόνισε ότι παράλληλα με την άσκηση θα πρέπει να προσέχουμε και τη διατροφή μας, ώστε μεγαλώνοντας να χτίσουμε ένα γερό και υγιές σώμα.
Κύριε Κωστή, κυρία Δέσποινα, κύριε Δημήτρη, κυρία Σοφία, ευχαριστούμε πολύ!
Α! Δε βγάλαμε φωτογραφίες, γιατί όλα αυτά έτσι κι αλλιώς, θα μείνουν τυπωμένα στο μυαλό και την καρδιά μας!...