27/5/20

ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΑΝΟΙΓΟΥΝ


ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ

Αγαπητοί γονείς,
 τη Δευτέρα 1η Ιουνίου επιστρέφουν οι μαθητές/τριές μας στο σχολείο και επειδή πρέπει να ρυθμίσουμε το θέμα των ομάδων, σας παρακαλούμε μέχρι Τετάρτη, 27-5-2020 στις 13.00 μ.μ. να παραδοθεί στο σχολείο μια υπεύθυνη δήλωση για την απουσία όσων παιδιών πρέπει να απουσιάσουν (να σταλεί με μέιλ ή να συμπληρωθεί στο σχολείο 9.00-13.00).
 Θα δημιουργηθούν υπο-τμήματα (που θα προκύψουν από την αλφαβητική διαίρεση του τμήματος στα δύο). Οι μαθητές θα επιστρέψουν σε εκ περιτροπής πρόγραμμα. Δευτέρα – Τετάρτη – Παρασκευή θα έρχεται στο σχολείο το μισό τμήμα και Τρίτη – Πέμπτη το άλλο μισό, ενώ την επόμενη εβδομάδα θα γίνεται το αντίστροφο.
 Η Α τάξη θα έρχεται στο σχολείο κάθε μέρα λόγω μικρού αριθμού μαθητών ( Α1 στην τάξη τους και Α2 στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων).
 Η απόσταση που θα πρέπει να τηρείται μεταξύ των μαθητών είναι 1,5 μ.
Θα ακολουθηθεί το ωρολόγιο πρόγραμμα που υπήρχε πριν την αναστολή λειτουργίας αλλά ενδέχεται, αν χρειαστεί να υπάρξουν τροποποιήσεις.
Το σχολείο θα ενημερώσει με μήνυμα τους γονείς για την ημέρα που θα πρέπει να έρθει στο σχολείο το παιδί τους.
Οι μαθητές θα πρέπει να εισέρχονται στο σχολείο ένας – ένας (με μεταξύ τους απόσταση τουλάχιστον 1,5 μέτρου) και θα μεταβαίνουν αμέσως στην αίθουσα σε καθορισμένη θέση που θα τους υποδεικνύει ο εκπαιδευτικός (δε θα γίνεται πρωινή συγκέντρωση). Στα διαλείμματα θα ακολουθούνται όλες οι οδηγίες του ΕΟΔΥ περί συγχρωτισμού. Στο σχολείο θα υπάρχουν αντισηπτικά σε κάθε αίθουσα, θα γίνεται φυσικός αερισμός και προβλέπεται καθαρισμός κατά τη διάρκεια του ωρολογίου προγράμματος.
Η λειτουργία του κυλικείου έχει απαγορευτεί και για αυτό το λόγο θα πρέπει οι μαθητές να φέρνουν μαζί τους τα τρόφιμα και νερό που θα χρειαστούν κατά τη διάρκεια του προγράμματος.
Ακόμα, σας ενημερώνουμε ότι οι μαθητές /τριες πρέπει να διατηρήσουν όλα τα βιβλία τους, του σχ. έτους 2019-20, για την αξιοποίησή τους και την επόμενη σχολική χρονιά 2020-2021.
Η Διευθύντρια
Εξάρχου Χρυσούλα