17/4/21

 

13ο Μαθητικό Συνέδριο Πληροφορικής

Μαθητές και μαθήτριες του Δημοτικού Σχολείου  Καλλιθέας «Ολυμπιάδα» και η εκπαιδευτικός ΠΕ 86 Τζελέπη Ιωάννα, συμμετέχει στο 13ο Μαθητικό Συνέδριο Πληροφορικής με δύο έργα.

Το πρώτο έργο είναι ένα quiz γνώσεων που δημιουργήθηκε με τη βοήθεια της εφαρμογής του Scratch 3.18.1. Την ομάδα που δημιούργησε το έργο αποτελούν οι παρακάτω  μαθητές/τριες  της Στ΄και Ε΄ τάξης : Βιλανάκη Βικτώρια, Γκούντα Θεοδώρα, Κυπαρίσση Παρασκευή, Ουσταμπασίδης Ταξιάρχης, Πετκάκης Λεωνίδας, Πετκάκη Σοφία, Πλίκα Σοφία, Χαραλαμπίδης Μιλτιάδης, Χρυσανθίδης Γιάννης.

Το έργο των παιδιών θα ανέβει στον ιστότοπο του συνεδρίου στις 21 Απριλίου. Η επίσημη ιστοσελίδα του συνεδρίου είναι : http://www.math-syn-pli.gr/

Στον παρακάτω  σύνδεσμο υπάρχει το παιχνίδι μας. Μπορείτε να παίξετε και εσείς.
Καλή διασκέδαση!!!

https://scratch.mit.edu/projects/516180295




Το δεύτερο έργο ανήκει στο πεδίο της ρομποτικής. Τα παιδιά με τον εξοπλισμό του Lego we do 2.0 κατασκεύασαν ένα μικρό ρομπότ. Ο Emylio είναι ένα ρομπότ που λειτουργεί ως ατομικός ανέπαφος σταθμός αντισηψίας. Λειτουργεί ως μια αυτόματη αντλία αντισηπτικού και παρέχει μια δόση αντισηπτικού στο χρήστη. Την ομάδα που κατασκεύασε το ρομπότ αποτελούν οι μαθητές/τριες της Στ’ και Ε’ τάξης : Γκιονπάπαϊ Μπλερίνα, Ζηγάρης Κωνσταντίνος, Ζούντσας Κωνσταντίνος, Μιχαηλίδου Άννα-Μαρία, Νονότα Αναστασία, Παλαιολόγου Ειρήνη, Φίλιος Στάυρος.

Το έργο των παιδιών θα ανέβει στον ιστότοπο του συνεδρίου στις 20 Απριλίου. Η επίσημη ιστοσελίδα του συνεδρίου είναι : http://www.math-syn-pli.gr/