31/10/22

ΣΚΥΤΑΛΟΔΡΟΜΙΑ RUNNING OUT OF TIME

 

Την Τρίτη 25-10-2022 το σχολείο μας έλαβε μέρος στην υποδοχή της σκυτάλης της δράσης “Running out of time”. H σκυταλοδρομία Running out of time είναι μια μοναδική, αδιάκοπη σκυταλοδρομία 7.767 χλμ. για την κλιματική αλλαγή,  από τη Σκωτία που φιλοξένησε τη Διάσκεψη του ΟΗΕ COP26 προς την Αίγυπτο που θα φιλοξενήσει τη Διάσκεψη COP27.










Θα είναι η μεγαλύτερη αδιάκοπη σκυταλοδρομία που έχει ποτέ πραγματοποιηθεί, με δρομείς και ποδηλάτες που θα μεταφέρουν τη σκυτάλη και μαζί της  ένα ηχηρό μήνυμα για την κλιματική αλλαγή από τη νέα γενιά προς τους παγκόσμιους ηγέτες στην COP27.




Η Κατερίνη αποτέλεσε τον επόμενο σταθμό της σκυταλοδρομίας και οι μαθητές και μαθήτριες του Δ.Σ. Καλλιθέας ετοίμασαν πανό, ζωγραφιές και συνθήματα για να υποδεχτούν στην Ακτή Καλλιθέας τους ποδηλάτες που μετέφεραν τη σκυτάλη με το μήνυμα για την κλιματική αλλαγή.






Οι ποδηλάτες συνέχισαν την πορεία τους προς την Ολυμπιακή Ακτή. Οι  μεγαλύτεροι μαθητές του σχολείου μας τους συνόδευσαν με τα ποδήλατά τους.





Το Μήνυμα της Σκυτάλης

Ο χρόνος τελειώνει.

Η ποιοτική εκπαίδευση για το κλίμα είναι ζωτικής σημασίας εάν θέλουμε να εξοπλίσουμε τους πολίτες όλων των ηλικιών με τις απαραίτητες γνώσεις και δεξιότητες για να οικοδομήσουμε ένα μέλλον στο οποίο όλοι μπορούν να ευημερήσουν.

Οι νέοι πρέπει να αναγνωρίζονται ως ηγέτες, να τεθούν στην πρώτη γραμμή της συζήτησης για την κλιματική αλλαγή και να ενδυναμωθούν μέσω της εκπαίδευσης.

Καλούμε τους παγκόσμιους ηγέτες να μας παράσχουν τις δεξιότητες και την εκπαίδευση για να οικοδομήσουμε έναν βιώσιμο κόσμο.

Ο κόσμος μας θερμαίνεται και για να το συγκρατήσουμε αυτό στον 1,5 βαθμό χρειαζόμαστε μακρόπνοη σκέψη, συνεπείς πολιτικές και χρηματοδότηση που θα μας βοηθήσουν να φθάσουμε στις Καθαρές Μηδενικές Εκπομπές.

Δεσμευόμαστε να βοηθήσουμε στην οικοδόμηση ενός μέλλοντος χωρίς αποκλεισμούς και βιώσιμου για όλους.

Δείξτε με τις πράξεις σας, όχι μόνο με λόγια, ότι δεσμεύεστε κι εσείς.

Βοηθήστε μας να φθάσουμε εκεί!