19/6/24

 Πώς παρασκευάζεται «Το πιο γλυκό ψωμί» είδαν οι μαθητές της γ΄ τάξης του σχολείου μας, στον φούρνο της γειτονιάς μας, του κ. Σκουλαριώτη.

Με αφορμή το μάθημα της Γλώσσας, και αφού ήδη παρακολουθήσαμε την ομώνυμη παράσταση, σήμερα οι μικροί μας μαθητές είδαν από κοντά όλα τα στάδια παρασκευής του ψωμιού. Από την προετοιμασία των υλικών, το ζύμωμα, το «φούσκωμα» στον θερμοθάλαμο, μέχρι το ψήσιμο. Εντυπωσιάστηκαν από τα σύγχρονα μηχανήματα, και, κυρίως, την επιδεξιότητα του αρτοποιού.

Συζήτησαν για τις δυσκολίες του επαγγέλματος, που αφορά, κυρίως, το ωράριο εργασίας, τις τεχνικές παρασκευής και τα είδη ψωμιού, και τόσων άλλων αρτοσκευασμάτων.

Φύγαμε με πολλές όμορφες εμπειρίες, και με το νόστιμο κέρασμα που ετοιμάστηκε ειδικά για εμάς.

Ευχαριστούμε, κύριε Σάκη!